9.3,
9.3
9.3 van 10
279 beoordelingen
Geen producten in winkelwagen

logo

  • Home

Veilig online winkelen

Winkels, veilingen en tweedehands markten op internet zijn dag en nacht open. Ook biedt het internet veel mogelijkheden om informatie te verzamelen en prijzen te vergelijken en zo te lokaliseren welke verkoper uw product tegen de meest gunstige prijs aanbiedt. Naast het kopen van producten en diensten, kunt u zelf ook dingen verkopen op het internet.  Diverse handelssites bieden mogelijkheden om te onderhandelen met eventuele (ver)kopers. Zelf online handelen dus!

Een voordeel van online winkelen is dat producten en diensten soms goedkoper zijn dan in de winkel of dat er andere aanbiedingen gelden. Aan de andere kant is een webwinkel een afstandelijke manier van winkelen, waarbij het persoonlijke contact en wellicht de service van een fysieke winkel ontbreekt.

 euro-holland20keurmerk
Hoe kunt u veilig online winkelen?

  1. Beoordeel voor uzelf of u de website waar u iets wilt kopen vertrouwt.
  2. Bevat de website contactinformatie, ziet de pagina er verzorgd uit? Klopt het KvK nummer?
  3. In welk land is het bedrijf gevestigd, kent u het bedrijf?
  4. Bent u het eens met het verzend- en retourbeleid?
  5. Een professionele uitstraling zegt niet alles, maar kan wel een aanwijzing zijn dat het een professioneel bedrijf betreft.
  6. Controleer of u gebruik maakt van een beveiligde internetverbinding.
  7. Voor het verzenden van gevoelige informatie, zoals uw creditcardgegevens, is het belangrijk dat u gebruik maakt van een beveiligde internetverbinding.
  8. Bij een beveiligde internetverbinding staat er https://shoefashion in de adresbalk van uw browser in plaats van het normale http://adreswebsite. De letter ‘s’ staat voor ‘secure’ (Engels voor veilig). Bij de meeste browsers ziet u ook een slotje in de adresbalk of onderin in het browserscherm.
  9. Let op dat u alleen een vakje aanvinkt voor akkoord met de algemene voorwaarden, de privacyverklaring en het ontvangen van nieuwsbrieven als u deze daadwerkelijk gelezen en begrepen heeft.